Nieuws

Op de koffie bij Steven

Mijn naam is Steven Jansen, 40 jaar oud, ik ben getrouwd met Tessie en heb twee kinderen. Lion, een jongen van 4 jaar, en Cobie, een meisje van 11 maanden oud.

Jansen Real Estate is mijn eerste initiatief als vastgoedondernemer, ondertussen een 15-tal jaren geleden. Het voelt een beetje als mijn eerste kind. De eerste jaren was Jansen Real Estate een zorgenkind. Een vastgoedkantoor starten vergt immers een grote investering in geld en tijd! Ondertussen ben ik fier om te zien dat Jansen Real Estate een volwassen kantoor is geworden. We hebben vele mooie referenties, en ook de mensen binnen ons kantoor zijn volwassen geworden. Dit laatste, nl. de mensen, zijn het belangrijkste voor een vastgoedkantoor. Jansen Real Estate is maar zo sterk als de mensen die er werken. We hebben een evenwichtig team van gemotiveerde mensen. Iedereen met zijn eigenheid, en met zijn sterke en zwakke kanten. Maar samen vormen we een team dat ervoor gaat, dag in dag uit. En dat is belangrijk. Ik ben heel fier om te zien hoe het kantoor, zijn vennoten, en de bedienden zich hebben ontplooid de laatste jaren. Ook is het mooi om te zien hoe jong bloed ons team komt versterken.

Jansen Real Estate is uniek doordat het zeer veel knowhow in huis heeft op verschillende domeinen in het vastgoed. We zijn beslagen in de wereld van de (nieuw)bouw, bestaand residentieel vastgoed en bedrijfsvastgoed. De mensen binnen ons kantoor zijn elk gespecialiseerd in een specifiek domein, en hebben daarenboven elk een andere specialiteit op het gebied van marketing, juridische kennis, fiscaliteit of bouwtechnische kennis.

Jansen Real Estate, VIVO² development en mijn gezin

Mijn tijd vandaag de dag wordt verdeeld tussen Jansen Real Estate, VIVO² development waar ik ook CEO ben, en mijn gezin. Mijn vrouw werkt in het familiebedrijf van haar ouders en heeft dus ook een drukke job. Het is niet gemakkelijk om altijd iedereen tevreden te houden, en het overzicht te behouden over het geheel. Daar tegenover staat dat mijn job enorm uitdagend en interessant is. Het voornaamste is misschien om de balans te zoeken tussen de belangen van kopers, medewerkers, aannemers, architecten, overheden, banken en investeerders. Het is een oefening die empathie, geduld, en volharding vraagt.

Mijn batterijen laad ik de laatste jaren op op het zadel van mijn mountainbike. Ik durf gerust zeggen dat de visie en strategie van Jansen Real Estate en VIVO² development, ontstaan zijn in mijn loopschoenen of op de mountainbike. Sporten is voor mij de remedie tegen stress, en is tevens de bron van inspiratie om problemen op te lossen en creatief te blijven. Naast de liefde voor mijn gezin en beste vrienden, koester ik een liefde voor de bergen en de oceaan. In de winter snowboarden of skiën, en in de zomer diepzeeduiken, zijn de dingen die ik het liefste doe tijdens mijn verlof.

Go with the flow

Het sporten in uitdagende omgevingen heeft mij geleerd dat het heel moeilijk is om te vechten tegen de grote krachten van de natuur. Om je doel te bereiken, is het beter om de weg te zoeken van de minste weerstand, dan blind tegen de stroming in te zwemmen. Dat geldt ook als je met mensen werkt. Als je met mensen kan werken in lijn van hun natuurlijke talenten, zal het veel makkelijker gaan dan dat je hen probeert te sturen in een richting die hen niet ligt.

Vandaar mijn slogan in dit artikel: Go with the flow!

Dankjewel voor je openhartig gesprek, Steven!

Op de koffie bijSteven