Nieuws

Op de koffie bij Karel

Een koffietje, Karel?

“Mag het ook een watertje zijn, want de koffiesmaak kan me na al die jaren nog altijd niet bekoren ????.”

En zo gingen we ons gesprek aan met Karel Kretzschmar. Wie is Karel?

“Ik ben de enige collega die niet in Limburg woont maar in Meerhout in de Kempen. 46 jaar, gehuwd en we hebben twee zonen. Voor hobby’s is er niet zoveel tijd. Soms wat tennis, maar ik denk dat ik de paddel ook eens ga proberen, en uitstapjes maken met het gezin.”

Carrière bij JRE

“Ik werk een kleine 10 jaar bij Jansen Real Estate. Daarvoor werkte ik als jurist in het notariaat. Dat werd ik al snel beu. De vastgoedwereld is veel meer mijn ding. Bij Jansen Real Estate ben ik vennoot en sta ik in voor de verkoop van de nieuwbouwprojecten.”

Werken voor JRE

“Betekent een uitdagende job in het vastgoed. Het is een boeiende wereld en we zijn een hecht kantoor met fijne collega’s. Als ik na een verkoop tevreden kopers en verkopers tegenkom, ben ik een gelukkig mens.”

Mijn dagindeling

“Iedere dag is anders, en dat maakt het ook boeiend. Ik merk dat ik vaak te weinig uren heb in een dag. Er komt veel, soms teveel, administratie bij kijken maar dat is noodzakelijk en gelukkig doe ik ook veel afspraken en bezoeken. Potentiële kopers wegwijs maken in een nieuwbouwproject, het is iedere keer anders. De ene kandidaat leest een plan alsof hij het iedere dag doet, de andere kan zich daar niets bij voorstellen. En dan probeer ik hen zo goed mogelijk te begeleiden.”

Verdeling werk en privé

“Door de lange werkdagen is dat evenwicht soms wat zoek en moet je af en toe eens op de rem gaan staan, zodat je je privéleven niet vergeet. Balans vinden is niet altijd eenvoudig maar gelukkig helpt mijn vrouw me daar geregeld aan denken zodat we op tijd en stond een uitstapje kunnen maken met de kinderen ????.”

Veranderingen binnen JRE

“Ik heb het bedrijf langzaam zien groeien, er kwamen collega’s bij en we stonden voor nieuwe uitdagingen. Jansen Real Estate staat er en we zien iedere dag tevreden kopers en verkopers, dat is ons doel. Of ik zelf veranderd ben? Ja, toch wel, ouder en nog wijzer ????.”

Leukste en moeilijkste aan de job?

“De afwisseling maakt het heel leuk. Wat ik het moeilijkste vind, is de volharding bewaren, dat is niet altijd eenvoudig. Je gaat er 200% voor en als kandidaten dan toch voor een ander project kiezen, gun ik hen het allerbeste maar vind ik dat wel jammer.”

Mocht je geen makelaar geworden zijn, wat was je dan nu?

“F16-piloot.”

Welke is je vastgoedspreuk?

“De deal is pas rond als de overeenkomst getekend is door beide partijen.”

Korte vragenronde:

Favoriete vakantiebestemming: “Frankrijk.”
Lievelingseten: “Steak of spaghetti.”
Ik word blij van: “Mooi weer op vakantie.”
Favoriete serie: “Netflix in het algemeen”
Leukste ervaring met klanten: een onverwacht dankbriefje of kleine attentie is heel leuk (maar hoeft uiteraard niet).
Meest gestelde vraag: “Een koffietje, Karel?”

Op de koffie bijKarel Kretzschmar