Nieuws

Eerste steenlegging voor innovatief bouwproject Agnetenpark

Vrijdag 17 februari werd in Peer de eerste steen gelegd van de eerste fase van het innovatief woon- en belevingsproject Agnetenpark. De eerste fase omvat 81 duurzame appartementen en 2 commerciële ruimtes. De gehele ontwikkeling omvat een nieuw en groen stadsdeel binnen het Peerse centrum.

Burgemeester Steven Matheï kwam hiervoor persoonlijk een spade in de grond steken. Het project heeft dan ook een grote impact op de groei van Peer in de toekomst. Naast hem staan Mark Nelis en Steven Jansen van Vivo² Development, architect Erwin Berger van Atrium architecten, en Vicky Dethier van bouwbedrijf Dethier. Zij zetten hun schouders onder dit nieuw, groen stukje Peer. De oplevering van de eerste wooneenheden wordt verwacht in het najaar van 2024/het voorjaar van 2025.

Agnetenpark

Ontmoetings- en belevingsplek

“Agnetenpark wordt een absolute meerwaarde, pal in het hart van onze stad”, vertelt burgemeester Steven Matheï. “Het is een groene ontmoetings- en belevingsplek voor de stadsbewoners. De integratie van ons nieuwe dienstencentrum geeft het project ook een semipublieke invulling. Intussen schieten de werken van het dienstencentrum goed op en kan ‘De Perelaar’, want zo zal het nieuwe centrum heten, in het najaar 2023 de deuren openen.”

Het belang voor publieke invulling werd mede aangehaald tijdens een uitgebreid participatieproject. Burgemeester Matheï: “Zoals bij alle belangrijke projecten in Peer, hebben we het ‘gedacht’ van de Perenaar gevraagd. De reacties waren duidelijk: de Perenaar wilde een toegankelijke en groene ontmoetingsplek pal in het centrum waar verschillende woonvormen samenkomen en waar je de link met het verleden kan terugvinden. Het project Agnetenpark geeft daar een mooi antwoord op."

Agnetenpark huist in totaal 81 hedendaagse appartementen, 2 commerciële ruimtes, 19 assistentiewoningen, 22 kloosterstudio’s, 13 kloosterlofts en een horecazaak. Dit alles op de voormalige scholencampus van Agnetendal en de vrije basisschool. De woonfilosofie is duidelijk: moderne appartementen voor elke gezinssamenstelling. Met als doel levenslang wonen. Iedereen moet kunnen meegroeien met zijn behoeften en kan daarbij a la carte gebruik maken van allerhande diensten of zorgdiensten. Hierbij is sociale cohesie ook belangrijk. Dit wordt versterkt door de uiteenlopende mix van inwoners. Alle woonunits hebben het volgende met elkaar gemeen:

• Zeer duurzaam op vlak van energie met zeer lage energiekosten.
• Grote terrassen en kwalitatieve buitenruimtes
• Uitbundig groen in de stad
• Maximale lichtinval
• Akoestisch comfort
• Innovatieve waterhuishouding

Duurzaamheid

Bij het ontwerp werd resoluut de kaart van duurzaamheid getrokken. Met innovatieve energiehuishouding, maximaal groen en state-of-the-art waterrecuperatie mikt projectontwikkelaar VIVO² Development op het wonen van de toekomst. Het innoverend geothermisch KWO systeem gebruikt grondwater voor zowel het individueel verwarmen, maar ook het koelen van de appartementen. In combinatie met het maximaal voorziene aantal zonnepanelen kunnen we niet alleen spreken van een duurzame energiehuishouding, maar hebben bewoners ook een constante en lage energiefactuur.

Na een succesvolle lancering waarbij ongeveer 30% verkocht is, zijn de werken vorige maand gestart! De eerste oplevering is gepland voor het voorjaar van 2024.

De ontwikkeling voldoet aan de voorwaarden om aan het verlaagd BTW tarief van 6% aan te kunnen kopen. Indien een koper ook aan de voorwaarden voldoet, spreken we dan al snel over een besparing van 25.000 euro of meer waar kopers van kunnen genieten.

Verkoop

Jansen Real Estate, staat in voor de verkoop. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen op 011 39 90 50 of info@jansenrealestate.be


Agnetenpark
Agnetenpark
Agnetenpark

Bekijk het aanbod alvast op onze digitale maquette via deze link onder Aanbod VIRTUEEL. Voor verdere uitleg en informatie zijn we bereikbaar op 011 39 90 50 of info@jansenrealestate.be.