Nieuws

In Agnetenpark haal je 'gratis' energie uit aardwarmte

Eigenaars van woningen en appartementen met een geothermische installatie zijn maar al te tevreden met hun investering in groene energie in deze tijden van torenhoge gasfacturen.

Warmtepompen zijn een optie maar binnen die technologie bestaan meerdere systemen zoals lucht/lucht, water/lucht, bodem/lucht. In het laatste geval wordt ook de term ‘geothermische warmtepomp’ gebruikt. Daarbij haalt een buizensysteem in de bodem warmte uit de grond. Via een warmtewisselaar wordt het grondwater op een basistemperatuur van 22 à 23 graden gebracht voor verwarming. Voor de koeling is de basistemperatuur 15 à 17 graden.

Via een netwerk van stalen buizen gaat het water naar de appartementen of woningen. Iedere bewoner heeft een individuele warmtepomp om binnen de gewenste temperatuur te krijgen. Als bewoner hoef je na de installatie nergens nog voor te zorgen en kan je verwarmen in de winter en koelen in de zomer. De geothermiecentrale zorgt ervoor dat er altijd een evenwicht is tussen vraag en aanbod van warmte en koude.

Duurzame energie

Investeren in duurzame energie heeft op lange termijn vele voordelen. Een geothermische boring is duurder maar eenmaal de installatie er is, heb je voor de rest van je leven duurzame energie uit grondwarmte. En wie later zijn pand wil verkopen, zal zien dat die groene energievoorziening voor een meerwaarde zorgt.

Ook bij Agnetenpark in Peer kiezen we voor deze duurzame energie en gaan we met IFTech een samenwerking aan om al de appartementen te verwarmen en te koelen. Niet enkel de personen die kopen en die zelf in Agnetenpark komen wonen maar ook latere huurders van investeerders zullen deze aardwarmte en van de beperkte kost voor de nutsvoorzieningen toejuichen. Agnetenpark is dan ook een project waar deze duurzame energie door iedereen kan worden genoten.

Graag lichten we jou het project verder toe want er is niet enkel de aardwarmte en de koeling, je bekomt ook zonnepanelen, er is waterrecuperatie en zoveel meer te ontdekken in Agnetenpark. Contacteer ons op 011 39 90 50 voor meer uitleg.

Agnetenpark
Agnetenpark 2
Agnetenpark
Agnetenpark