Nieuws

Overtuigd door hun dochters

Als dochters hun ouders overtuigen om in jouw project te komen wonen, dan ben je goed bezig. Als dochters dan ook nog eens zelf 3D beelden beginnen maken, dan wordt het wel héél straf. Dit is het verhaal van Suzanne en André, de eerste bewoners van de waterwoningen bij oHase.

Suzanne en André, vertel, waarom verhuizen jullie naar Hasselt?

André: Gho, heb je even? (lacht) Er zijn erg veel redenen waarom we hiervoor gekozen hebben: de stad, het project, het vlotte en aangename contact met de makelaars. En onze dochters met hun enthousiasme en eigen 3D beelden natuurlijk!

Dochters met 3D beelden?

Suzanne: Hahaha, ja, die hebben ze speciaal voor ons gemaakt! Onze oudste dochter is ingenieur-architect en omdat we ons de waterwoning in het begin niet zo goed konden voorstellen, heeft ze dat voor ons gemaakt. We waren een klein stipje en dan konden we zo rondwandelen in de woning, met meubels en alles!

Amai, dat is nu wel heel straf.

Suzanne: Ja, ze was overtuigd van het concept. Wij nu ook.

Nog altijd rotsvast overtuigd van jullie keuze dan?

Allebei: zeker! De ligging is perfect. Je woont rustig en je bent overal zo dichtbij. We doen bijna alles met de fiets of te voet dus zowel voor uitstapjes, als voor de dagelijkse boodschappen zit je hier ideaal. Hasselt geeft ons het gevoel van thuiskomen. In Limburg spreken de mensen tenminste nog met elkaar. Als we naar Bokrijk gaan met de kleinkinderen bijvoorbeeld, dan geraken we altijd wel aan de praat met iemand.

Want waar woonden jullie voordien?

André: We woonden in Wezenbeek-Oppem, dichtij de ring en de luchthaven. We runden er jarenlang een apotheek in de buurt. Brussel, ja, het heeft voor- en nadelen. We hebben er altijd graag gewoond, maar toen onze jongste dochter ook haar koffers pakte richting Limburg zijn we meteen gevolgd. Zo volgen we allemaal de roots van mijn vrouw!

Jij hebt Hasseltse roots, Suzanne?

Suzanne: Ja, klopt. Hasselt was de stad van mijn jeugdjaren, hier ben ik volwassen geworden. Ik heb vroeger eigenlijk maar 5 km van oHase gewoond! Voor ons was het een logische keuze op alle vlakken. We voelen gewoon dat dit onze stad is.

Wat is jullie favoriete plekje in Hasselt dan?

Suzanne: Het Begijnhof, denk ik, of de Japanse tuin! Plekken waar je een boek meeneemt en heerlijk kan ontspannen. Er zijn ook geleide rondleidingen in de stad die we graag willen doen. Het is niet omdat we op pensioen zijn, dat we moeten stilzitten hé! Misschien is zo’n rondleiding wel iets leuk om met alle bewoners te doen?

Rondleiding in Hasselt met de bewoners: staat genoteerd! Nog een laatste tip voor mensen die nog twijfelen over oHase?
André: Maak duidelijk wat je graag wil en er wordt in dit project rekening mee gehouden. Het moet doenbaar zijn, dat spreekt voor zich, maar er wordt echt naar je geluisterd. Als iets niet kan, krijg je een goede reden. Ons vorige huis hebben we zelf gebouwd, dus voor ons is dit een heel andere ervaring maar dus zeker positief. Ze vervangen zelfs je autoband als het nodig is!

Ze hebben jullie autoband vervangen? Vertel?

André: Toen we kwamen tekenen, hadden we opeens platte band. Al die mannen met hun witte hemden en mooie schoenen gingen gewoon aan de gang! Ze moesten dat helemaal niet doen, ik kan dat ook, maar ze deden het toch. Die twee gepensioneerden konden ze niet laten staan, zeker?! We hebben er alleszins goed mee gelachen en we wisten ook meteen dat we de juiste keuze hadden gemaakt.

Heel fijn om te horen. Bedankt allebei! Wij onthouden: alle wegen leiden naar Hasselt, zelfs als je een platte band hebt. Benieuwd of jij ook wel eens in Hasselt zou kunnen halt houden? Contacteer ons!