Nieuws

"Er kan elk moment een boot voorbijvaren"

Jan en Kristel wonen in een waterwoning op oHase. Zit je bij hen aan tafel of in de zetel, dan kan er elk moment een boot voorbijvaren. Dichterbij dan je op het eerste zicht zou denken. Het lijkt wel een bewegend schilderij, waar je zelf deel van uitmaakt.

Van ver moesten ze niet komen. Jan en Kristel woonden hiervoor in Kiewit. Alles was op 1 dag verhuisd, maar dan moet je alsnog wel alles vastgehad hebben. Of het goed gegaan was? “Ja, heel vlot, alleen hebben we ons misrekend op 1 kast. Die paste er gewoon niet in. Oeps!”

Ze verhuisden net voor de feestdagen. De kerstboom stond er voor al de rest. Traditie volgens Kristel. Sfeervol ook voor de mensen die voorbijkwamen (of -vaarden). De slaapkamer beneden kon na de verhuis meteen dienstdoen als feestruimte en zo was de nieuwe waterwoning feestelijk ingehuldigd.

Eerlijk? oHase was geen liefde op het eerste gezicht. Maar ondertussen is het wel liefde voor altijd. Jan licht toe: “We fietsten veel naar het centrum van Hasselt. Dan zag je het project liggen. Vanuit die invalshoek vond ik het ok, maar ik was er niet ondersteboven van. Totdat we toch op bezoek kwamen en hier in het huis stonden. Meteen verkocht! Hier zien we onszelf wel oud worden ja.”

Het huis en het project hebben immers alles waar Jan en Kristel naar op zoek waren: veel ruimte, praktische indeling, een klein tuintje, gezellig terras, kwalitatieve afwerking, parkgevoel, rust en privacy, dichtbij Hasselt centrum. “Langs heel het kanaal denk ik niet dat je deze combinatie vindt. Het totaalplaatje heeft ons overtuigd. Je kan hier dichtbij alles wonen, in alle rust en privacy. Dat vonden we belangrijk. Je ziet hier alleen de boten voorbijkomen en in het weekend zien we wat sporters. Werkt aanstekelijk overigens!”

De eerste keer buiten eten, daar kijken ze erg naar uit. Een nog groter vakantiegevoel dan vandaag? Jan en Kristel zijn overtuigd van wel. Vandaag is het er al, de zonnestralen en buiten op het terras genieten, kunnen dat gevoel alleen maar vergroten.

Tijd om de volgende bewonersbarbecue in te plannen dus. Welkom Jan en Kristel!

waterwoning

waterwoning

waterwoning


waterwoning

waterwoning
waterwoning