Nieuws

Van huis naar thuis

Een woning kopen, doe je niet in één-twee-drie, er komt aardig wat bij kijken. Wil je een goede koop doen, dan houd je best rekening met een aantal zaken. Hierbij zetten wij enkele belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje. Zo koop jij goed geïnformeerd en in alle vertrouwen een nieuwe woning.
  1. Alles begint bij een bepaalde wens, jouw woondroom

    Je wilt niet eeuwig thuis of op kot blijven wonen. Op een dag kriebelt het om een eigen stekje te hebben. Hier begint jouw woondroom.

  2. Ga langs de bank

    Of liever gezegd verschillende banken. Hoeveel budget heb je, hoeveel kan je lenen? Hoeveel kan en wil je maandelijks afbetalen? Stel vragen aan de bank. Een goedkope rente maar een hoge brandverzekering aan je broek? Maak de vergelijking. Hou er ook rekening mee welke kosten nog betaald moeten worden zoals registratierechten, erelonen aan de notaris, renovatiewerken, ...

  3. Begin aan de huizenjacht

    In welke regio wil je wonen of net niet wonen? Wat zijn je zoekcriteria: een grote of kleine tuin? Wil je zelf je handen uit de mouwen steken of moet de woning instapklaar zijn? Of kies je voor nieuwbouw? Hoeveel slaapkamers wens je? Enzovoort ... Vertrouw op je gevoel, dat zit altijd juist.

  4. Droomwoning gevonden!

    Je wordt verliefd op een pand en hebt een hoofd vol dromen. Wat nu? Maak een goede afweging, ga de buurt eens verkennen, vraag de makelaar om advies. Onze makelaars helpen en informeren je graag bij een vervolgbezoek. Doe je een bod, dan zal de makelaar dit voorleggen aan de eigenaar en fungeren als tussenpersoon.

  5. Tijd voor de compromis/verkoopovereenkomst

    Hier hoef je je als koper geen zorgen over te maken. Koop je via een makelaar, dan zorgt die voor een perfecte verkoopovereenkomst die door de verkoper en koper wordt getekend. De makelaar is hierbij je aanspreekpunt. Meestal wordt er een opschortende voorwaarde opgenomen, zodat jij nog de laatste zaken kan regelen bij de bank voor je lening.

  6. Lening in orde

    Breng alles in orde bij de bank, zodat je zeker bent dat alles rond je lening en schuldsaldoverzekering in orde is.

  7. Voorschot betalen

    Na de ondertekening van de compromis wordt het voorschot aan de notaris betaald. Dit voorschot wordt veilig bewaard op de derdenrekening van de makelaar.

  8. Akte verlijden

    Na 2 tot 4 maanden wordt de akte verleden bij de notaris en worden de laatste handtekeningen gezet. Zet de champagne al maar koud!

  9. Verhuizen

    Tijd om in te huizen en van je huis een thuis te maken. Wij wensen je alle geluk!