Nieuws

Torenhoge energiefactuur? Niet in De Bonnefant!

Het nieuws staat er bol van: de energieprijzen swingen de pan uit. Dienen we nu echt onze verwarming gaan uit te zetten om de factuur betaalbaar te houden? Het antwoord is nee, niet in de appartementen en de assistentiewoningen van De Bonnefant.

De Bonnefant is een nieuwbouwproject, hierdoor ben je verzekerd dat het gebouw voldoet aan alle moderne voorzieningen inzake duurzaamheid en energiezuinigheid. In tegenstelling tot een bestaande woning renoveren wat toch een grote organisatie met zich meebrengt, hoge kost en lange doorlooptijd heeft, een zware ingreep kan zijn…. Om dan toch nog niet te evenaren aan de energiezuinigheid van een nieuwbouw.

Kiezen voor nieuwbouw is altijd een slimme keuze. Maar De Bonnefant gaat nog wat verder.

BEN


Alle wooneenheden zijn immers uiterst duurzaam gebouwd. De appartementen zijn bijna-energieneutraal (BEN) uitgevoerd. Dit wil zeggen dat ze een E-peil van 30 of lager hebben. Hoogrendementsbeglazing, doorgedreven isolatie en compact wonen… maar het gaat verder dan dat.

BEN

Warm water


Er wordt duurzaam verwarmd met hernieuwbare energiebronnen. Een centrale verwarmingsinstallatie voorziet de appartementen van warm water voor de verwarming. Overal ligt er vloerverwarming met uitzondering van de badkamer die een handdoek-radiator heeft.

Het sanitair warm water wordt bereid door middel van individuele warmtepompboilers. Het elektrisch verbruik wordt grotendeels gecompenseerd door individuele zonnepanelen. Via een warmtewisselaar wordt de warmte van het centrale verwarmingssysteem (dewelke de vloerverwarming regelt) benut voor de opwarming van het sanitair warm water, alsook van de badkamerradiator. Dit systeem is uitermate ecologisch en zuinig.

De BonnefantVentilatie


De energieprestatieregelgeving (EPB) legt een permanente ventilatie van elke woonruimte op. Voor onze appartementen wordt gebruik gemaakt van een systeem met mechanische toevoer en mechanische afzuiging (systeem D) met een individuele ventilatie-unit per appartement.

Korting op de onroerende voorheffing


Dankzij het BEN-label krijg je naast de lage energiekost, ook nog eens gedurende 5 jaar 50% korting op de onroerende voorheffing.

Laat je overtuigen door de wooneenheden van De Bonnefant. Alle appartementen en assistentiewoningen zijn instapklaar, dus kom het zelf eens ervaren. Vraag een afspraak ter plaatse met onze makelaar. Vertel ons je wensen en te besteden budget zodat we je gericht verder kunnen helpen.