Nieuws

Duizend boeken en bijna een jaar later: een thuis in residentie 'De Generale'

Luc en Gerty zien er tien jaar jonger uit dan ze eigenlijk zijn, maar ze dachten wel al tien jaar en verder vooruit. De Generale bleek perfect in dat plaatje te passen. Na er bijna een jaar te wonen, zijn ze alleen maar sterker overtuigd van die keuze.

“De ligging is alles. We gaan overal te voet naartoe, of het nu een concert is in het cultureel centrum of een bezoekje aan de bibliotheek. Vanaf hier kan je overal naartoe wandelen. We worden er ook niet jonger op, dus de nabijheid van het station vergroot onze mobiliteit. Regent het, dan nemen we de pendelbus voor de deur.”

Terwijl Gerty een kop koffie uitschenkt, beaamt ze Lucs analyse: “Hasselt is niet groot in oppervlakte, maar wel in aanbod. We geraken makkelijk waar we willen zijn en vervelen doen we ons nooit. De stad was voor ons allebei een grote aantrekkingspool.”

Hasselt, de stad waar ze nu meer terrasjes doen dan voorheen. “We woonden hiervoor in Zonhoven. Helemaal niet ver van Hasselt, maar toch trekken we er nu opmerkelijk meer op uit. Zeker op de dagen dat ik ga golfen, dan gaat Luc altijd wel ergens lunchen. De kleinkinderen zijn dan ook graag van de partij!”, lacht Gerty.

“Heb je trouwens onze vloer al gezien?”, vraagt Luc. Er ligt doorheen het hele appartement een prachtige houtvloer. Of niet? “Eigenlijk zijn het tegels, met een houtprint.” Het enige compromis dat ze bij de inrichting van het appartement hebben gemaakt blijkbaar, en daar moet het koppel zelf om glimlachen. Zowel de verhuis, als de inrichting van hun nieuwe thuis gingen bijzonder vlot. Van een huis naar een appartement is niet vanzelfsprekend, zeker niet als je doorheen de jaren 1000 boeken hebt verzameld, maar na een grondig en soms emotioneel afscheid van de boekenverzameling over de 19de eeuw, met onder meer een uitgebreide Darwin-collectie, waren de beslissingen snel gemaakt.

Net zoals de keuze voor De Generale. Luc en Gerty waren de eerste bewoners. Ze wonen op de vierde verdieping, aan de noordwestkant. “Het noorden geeft het mooiste licht. Bovendien zijn er twee wanden van glas, dus in de zomer glippen de zonnestralen naar binnen zonder dat het te warm wordt. Het appartement is trouwens erg goed geïsoleerd, ook qua geluid. We horen helemaal niets boven of onder ons. Elke projectontwikkelaar spreekt over een ‘luxe afwerking’ maar bij Jansen Development is het ook effectief zo. De firma’s waarmee ze werken leveren kwaliteit en de na-verkoop-service van Jansen is opmerkelijk. Problemen zijn er altijd, maar ze zoeken de beste oplossing en het komt altijd in orde. Dit weekend zijn ze de hal nog komen aanpassen, om wat extra cachet te geven. Dat is toch fantastisch? Als je bij De Generale koopt, heb je zekerheid.”

*alle foto's zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet vrij gebruikt worden.

Testimonial1


Testimonial3testimonial5
Testimonial4