Nieuws

Bewoners delen een buurtauto

De mensen die in oHase wonen, wonen vlak naast de stad. De stap naar geen, of slechts één, auto komt dan vanzelf dichterbij. Om die keuze te vergemakkelijken, is er voor de bewoners van oHase een deelauto ter beschikking.

Projectontwikkelaar Steven Janssen: “We willen dat mensen die zo dicht bij de stad wonen, nadenken of ze wel echt een eerste, dan wel tweede wagen nodig hebben. En we willen graag een alternatief bieden om die keuze te vergemakkelijken. De meeste verplaatsingen kan je vanuit oHase met de fiets of het openbaar vervoer doen. Toch een auto nodig? Dan staat er eentje voor je klaar als je ’m nodig hebt. Makkelijk toch?”

Autodelen is niet alleen handig, het is ook een duurzamere keuze dan ieder z’n eigen wagen. Dat we met één deelauto de wereldproblemen niet oplossen? Nee. Maar stel dat dit een nieuwe standaard wordt bij woonprojecten zoals deze? Dan is de mentaliteitswijziging in gang gezet. En zo’n proces begint altijd ergens.

Hoe gaat het delen van de buurtauto bij oHase in z’n werk? De auto heeft z’n vaste parkeerplek in de ondergrondse parkeergarage. Alle bewoners die dat willen, kunnen via de ontwikkelaar een gebruikersaccount aanvragen om dan zo via hun smartphone de auto te reserveren. Reserveren kan al vanaf 1 uur en je betaalt alleen voor je gebruik. Verzekering, brandstof, onderhoud en schoonmaak zijn in de prijs inbegrepen.

Heb je vragen of wil je eens een ritje maken? Contacteer ons.

oHase buurtautooHase buurtauto2oHase buurtauto3