Nieuws

Beleggen in bedrijfsvastgoed

Vastgoed verdient een plaats in vele beleggingsportefeuilles. Wie z'n eerste stappen in de wereld van vastgoedinvesteringen zet, kiest vaak voor wat voor hem vertrouwd is: residentieel vastgoed. Een prima investering! Maar als je durft kiezen voor commercieel vastgoed, dan zijn de mogelijke opbrengsten vaak nog aantrekkelijker. Hierbij geven we vijf tips voor de juiste investering in professioneel vastgoed.

Tip 1: Kies de juiste locatie

Alles begint bij een goede selectie van je locatie. De locatie is erg bepalend voor de uiteindelijke opbrengsten van een pand. Bovendien hangt een goede locatie sterk af van de activiteit waarvoor het pand gebruikt zal worden. De meest winstgevende situaties bevinden zich veelal langs grote commerciële assen in of rond de stad.

Tip 2: Selecteer kwalitatieve huurders

Huurders met een succesvolle professionele activiteit zijn meestal kwalitatieve huurders die het onroerend goed respecteren, bereid zijn in het pand te investeren en (meestal) correct betalen.

Tip 3: Zorg voor een gepast huurcontract

Voor verschillende types van bedrijfsactiviteiten zijn er verschillende mogelijke huurcontracten, zoals een handelshuurovereenkomst, een huurovereenkomst ‘gemeen recht’, of een huurovereenkomst ‘onderworpen aan BTW’. Dit geeft u als verhuurder de mogelijkheid om uw rendement te optimaliseren. Bijkomend is de huurder verantwoordelijk voor de betaling van bijhorende kosten zoals bijvoorbeeld de onroerende voorheffing.

Tip 4: Bereken je huuropbrengsten

Koop je een pand waar een huurder aanwezig is, dan kan deze huurder zijn omzetcijfers voorleggen, wat een zekere garantie op huurinkomsten heeft. Koop je een commercieel pand zonder dat er een huurder aanwezig is, dan is het belangrijk een juiste inschatting op te maken van de te verwachte huuropbrengsten.

Tip 5: Laat je bijstaan door een professional

Als beginnende investeerder is het niet altijd simpel om de valkuilen te vermijden. Daarom is het belangrijk dat je kan rekenen op professioneel advies. Wij staan je graag bij in je zoektocht zodat je niet teveel betaalt voor je pand, je op de hoogte wordt gebracht van alle regel- en wetgevingen en je eerlijk advies krijgt over opbrengsten en risico’s.

"Wij zijn ons bewust van onze positie op het kruispunt tussen vraag en aanbod, en garanderen daarom vertrouwelijkheid en integriteit naar onze klanten. Onze kandidaat kopers en huurders mogen van ons transparantie en professionaliteit verwachten, aldus Jorn Martens," vennoot bij Jansen Real Estate.