Nieuws

Artikel "Duizendpoot in vastgoed" in Business Vlaanderen

DUIZENDPOOT IN VASTGOED


Verkoop en verhuur van bedrijfsvastgoed en (residentiële) projecten: het zijn maar enkele van de vele pijlen op de boog van Jansen Real Estate. Vanuit Zonhoven bedient dit bedrijf de integrale Limburgse markt, die zich de jongste jaren weer heeft gestabiliseerd. Medevennoot Jorn Martens geeft tekst en uitleg.

Wie een residentieel, bedrijfs- of commercieel vastgoed wil (ver)huren of (ver)kopen, is bij dit bedrijf aan het juiste adres. In de markt van het residentieel vastgoed merkt de onderneming dat de baksteen in de maag van de doorsnee-Belg nog zeker niet is verdwenen, al wordt het voor de jongere generaties almaar moeilijker om een eerste pand te kopen. “Dat geldt zeker voor alleenstaanden”, weet Jorn Martens.

BV: Welke evoluties merkt u in de markt van het bedrijfsvastgoed?

“Nadat de crisis van 2008-2009 in dit segment sterk heeft toegeslagen, heeft deze markt zich de voorbije jaren weer goed herpakt. Er is een stabilisatie aan de gang, waarbij de verkoop ook op peil blijft. We zien dat bedrijven weer meer in vastgoed investeren. Zowel kleinere kmo- panden als gebouwen die zich goed lenen voor logistiek, gaan erg vlot van de hand. We zien stilaan ook meer beweging in de kantorenmarkt, al heb je in Limburg eigenlijk weinig standaard kantooromgevingen. De meeste kantoren zijn gecentraliseerd in Hasselt, Genk en Lummen.”

BV: Zijn ondernemingen eerder geneigd om te kopen of te huren?

“Beide formules lopen goed. Alles hangt af van hoe het bedrijf in kwes- tie daar tegenover staat. Multinationals zijn eerder geneigd te huren, om- dat hen dat meer flexibiliteit geeft. Andere firma’s vinden het dan weer belangrijker dat het pand hun eigendom is.”

BV: Waarom kloppen klanten bij Jansen Real Estate aan?

“We werken met een team van zeven BIV-erkende makelaars, elk met hun eigen specialisatie en knowhow. We verkopen ook projecten en kunnen voor ondersteunende diensten, zoals financieel en juridisch ad- vies, terugvallen op experts van de Jansen Group. Vanuit onze centraal gelegen vestiging kunnen we snel onze hele actieradius bedienen.”

Bron: Business Vlaanderen