Nieuws

39 kmo’s weldra onder de pannen in Genk

In Genk-Noord is donderdag het startschot gegeven voor de bouw van het Woudpark Green Business Park. Het gaat om meer dan 8.000 vierkante meter bebouwde oppervlakte, verdeeld over 39 units die als kantoor, atelier of showroom voor kmo’s kunnen dienen. Het motorcrossteam Kemea verhuist al zeker naar deze nieuwe locatie.

Met een symbolische spadesteek zette burgemeester Wim Dries de bouwwerken officieel in gang. Het gaat om een project van ontwikkelaar BVI.eu, dat hiermee de mogelijkheid wil creëren voor investeerders en kmo’s om zich te verzekeren van moderne infrastructuur op een goed gelegen locatie.

​​Het nieuwe bedrijvenpark strekt zich uit over een oppervlakte van 27.800 m², met in totaal 8.344 m² kmo-units die op zich weer voor 2.315 m² aan mezzanines bevatten. De units kunnen dienst doen als opslag- of productieruimte en zijn te combineren met een atelier of kantoor. Maar ook een b2b-showroom is mogelijk.

Kemea, het Genkse motorcrossteam met onder meer Jago Geerts in de rangen, krijgt een speciaal plekje in het park. De renstal krijgt een bedrijfsgebouw op maat met 3.015 m² aan workshopfaciliteiten en 1.500 m² aan kantoren en een conciergewoning.

Burgemeester van Genk Wim Dries is opgetogen over het project: “Ondernemers hebben nood aan de juiste accommodatie en faciliteiten om een business op te starten of te laten groeien. Het bedrijvenpark wordt een welgekomen ruggensteun voor lokale ondernemers. Het biedt een mooie kans om de Genkse positie als derde grootste industriestad in Vlaanderen en de belangrijkste industriegemeente van Limburg te versterken.”

Michel Meers, oprichter van BVI.eu, treedt hem bij. “Voor ons wordt Woudpark Green Business Park het eerste bedrijvenpark in Limburg, maar zeker niet het laatste. Daarmee zijn we nu actief in vier van de vijf Vlaamse provincies. Daar ben ik echt fier op, want de nood is hoog bij lokale ondernemers en wij kunnen hen de ideale werkomgeving bieden. Het is in deze moeilijke socio-economische tijden niet evident om projecten te ontwikkelen, maar wij blijven ervoor gaan.”

Bron: Made in Limburg.

Woudpark