Buitengewoon huis te koop € 450.000

Dorpsstraat 40 3520 Zonhoven 4 300 m² 148 m²

Beschrijving

18de eeuws Classicistisch burgerhuis met garage in Zonhoven Centrum!

In het historische centrum van Zonhoven ligt deze prachtige woning, die dateert van 1767. Het pand is geklasseerd als bekend dorpsgezicht en wordt als monument beschermd omwille van zijn historische, architecturale en socioculturele waarde. Gerenoveerd met architect Bart LENS.

De stijlkenmerken van de 18de eeuw zijn tijdens de renovatie volledig behouden. Ook is er gebruik gemaakt van de traditionele bouwtechnieken om de woning volledig in ere te herstellen. Al de verplichte restauraties van een geklasseerde woning zijn reeds uitgevoerd. De afwerking kan volledig naar eigen keuze gebeuren. Tijdens de restauratie zijn onder andere de fundering, de verankering van het tussendek, de voor- en achtergevel, het dak, het buitenschrijnwerk en de originele kelder volledig gerenoveerd. De eiken ramen zijn
voorzien van dubbele beglazing en het dak is geïsoleerd en aan de binnenzijde voorzien van een eiken beslag. De woning beschikt ook over een tuin met achterliggende garage.

De functie kan woonst, handel/kantoor, kantoor/woonst of handel/woonst zijn. Alle mogelijkheden staan nog open! 

De indeling is als volgt:

Gelijkvloers: inkom met open ruimte die voorzien is voor een leefruimte en keuken. Vervolgens bevindt zich er een opkamer voor een bureel, slaapkamer of speelkamer. Op het verdiep bevinden zich 4 ruime kamers, deze kunnen dienen als slaapkamer. Ook is er toegang tot het bovenste verdiep. Deze polyvalente ruimte geeft de mogelijkheid om extra slaapkamers, een bureau, een hobbyruimte,... te creëren.

Laat u charmeren door deze prachtige woning en contacteer ons voor meer informatie of een bezichtiging op 011 39 90 50 of info@jansenrealestate.be.

Pandgegevens

Uw contactpersoon

Geens Joris E: jgeens@jansenrealestate.be T: 0479 55 88 91